W moim HRV EXL AWD nie ma żadnego przyspieszenia, w ogóle. Kiedy naciskasz pedał przyspieszenia, robi dużo hałasu, ale nie przyspiesza. Czy ktoś to zauważył?
Nie zauważyłem tego... chyba byłem zbyt podekscytowany... Ten recenzent wideo również to zauważył. Jestem jednak zadowolony z zakupu. Po prostu dzielę się tym, co zauważyłem.Czy nie odbyłeś jazdy próbnej przed zakupem?
Próbowałeś trybu sportowego 7-biegowego?Niektórzy po prostu nie lubią gumkowania CVT. Pochodząc z 09 Fit, moc jest więcej niż wystarczająca.W moim HRV EXL AWD nie ma żadnego przyspieszenia, w ogóle żadnego. Kiedy naciskasz pedał przyspieszenia, robi dużo hałasu, ale nie przyspiesza. Czy ktoś to zauważył?
Stwierdziłem, że jeśli włączysz tryb "S" podczas wjazdu na autostradę przez rampę lub wyprzedzania tego wolnego samochodu przed tobą, silnik wytwarza więcej niż wystarczającą moc, aby wykonać zadanie.W moim HRV EXL AWD nie ma żadnego przyspieszenia, w ogóle żadnego. Kiedy naciskasz pedał przyspieszenia, robi dużo hałasu, ale nie przyspiesza. Czy ktoś to zauważył?
Manualna czy cvtMój HRV zdecydowanie ma większe przyspieszenie niż mój Civic z 2007 roku....
Jeśli tak, to odpowiada na część z tego.Z tego, co rozumiem, system AWD wysyła moment obrotowy do tylnych kół podczas przyspieszania, zwłaszcza podczas ruszania. Ponadto tylny wał napędowy obraca się, gdy samochód jest w ruchu, napędzany przez transaxle. To zużywa pewną moc, która rośnie wykładniczo wraz ze wzrostem prędkości. To wyjaśnia, dlaczego istnieje strata 3 MPG w ocenie na autostradzie. (Tylne koła są napędzane tylko wtedy, gdy sprzęgło zamontowane na tylnej osi jest zasilane przez PCM)
Civic i FWD różnią się o 65 funtów.Szybkie wyszukiwanie znalazło:
2015 Civic EX CVT: 2868 funtów
HR-V EX FWD: 2933 funtów
HR-V EX AWD: 3094 funtów
Co zaskakujące, Civic i HR-V różnią się tylko o 65 funtów!
Właściwie różnica wynosi 3MPG między HRV AWD i FWD. Panel pod spodem zrobił różnicę. Zazwyczaj różnica między AWD i FWD tego samego modelu wynosiłaby tylko 1MPG. Spójrz na CRV dla porównania.Waga ma wpływ na MPG, ale 160 funtów nie odgrywa większej roli w różnicy 2 MPG. Pomyśl o tym w ten sposób: wybierasz się w podróż z przyjacielem/krewnym o wadze 160 funtów, ich waga w Twoim FWD HR-V nie będzie poważnie naruszona.
Jednak całkowicie o tym zapomniałem: FWD ma panele podwozia, aby wygładzić przepływ powietrza, co zapewnia lepszą aerodynamikę i wierzę, że odegra to większą rolę w przebiegu niż waga.
Batman, kiedy tylko zechcesz zrobić jakąś wymianę HR-V, jestem na to gotów, bo wygląda na to, że wkrótce nie dostanę bezpieczniejszego kanadyjskiego FWD HR-V.Nawet jeśli AWD nie wpływa zbytnio na mpg, to i tak będzie miało duży wpływ na WHP. Nie wspominając o tym, że kiedy zaczynasz tylko od 141, każda strata zostanie zauważona. Waga nie jest tak dużym problemem. Niedawno miałem pasażera o wadze 200 funtów i nie zauważyłem różnicy.
Uwaga, chciałem wersję awd, ale ponieważ jestem w Teksasie, prawie nikt nie sprzedaje takiej i musiałbym zamówić. Ten sam problem, co u was na północy z dostaniem 2wd, jak się wydaje.
Chciałbym również zobaczyć pokaz AWD w Indiana Dunes.Nie wiem, ale chciałbym się dowiedzieć. Czy ktoś w północnej Indianie posiada FWD?