Honda HR-V Forum banner

Polecenia głosowe

1 reading
24K views 28 replies 12 participants last post by  hikendan  
#1 ·
Czy komuś udało się uruchomić polecenia głosowe do sterowania klimatyzacją lub swoim iPodem?

#17 ·
Kiedy czytałem instrukcję, pełny zakres poleceń głosowych działa tylko w EX-L; jednak polecenia telefoniczne głośnomówiące „powinny” działać z EX. Kupiliśmy EX około miesiąc temu i system Voice Tag w ogóle nie działa. Nie, nie mam iPhone'a ani Androida; ale połączenie samochodu/telefonu jest na tyle wyrafinowane, że telefon łączy się automatycznie, automatycznie pobiera książkę telefoniczną do samochodu i umożliwia pełny zakres konfiguracji do ustanawiania numerów szybkiego wybierania i stosowania tagów głosowych. Po zakończeniu tego procesu oprogramowanie układowe w samochodzie powinno rozpoznać tag głosowy (taki jak „ZADZWOŃ DO ŻONY DO DOMU”), powiązać ten tag głosowy z numerem szybkiego wybierania i wykonać połączenie. Oprogramowanie układowe zawodzi za każdym razem.

Zarówno dealer, jak i przedstawiciel American Honda powiedzieli mi, że potrzebuję nowego telefonu. Przykro mi, ale to el toro poo poo. Wszystkie połączenia i pobieranie działają dobrze! Cała konfiguracja szybkiego wybierania działa. Cała konfiguracja tagów głosowych działa. Rozpoznawanie tagów głosowych znajduje się w oprogramowaniu układowym samochodu, A NIE w telefonie. Przedstawiciel American Honda początkowo zgodził się przekazać sprawę zespołowi HFS, a następnie wycofał się z umowy. Teraz zostałem bez wsparcia ze strony dealera lub, najwyraźniej, American Honda, aby rozwiązać wyraźny problem bezpieczeństwa, ponieważ nie mogę wykonywać połączeń głośnomówiących.

Będę miał dalsze komentarze do zrobienia, w innym wątku, na temat zniekształceń przedniej szyby i zniekształceń wewnętrznego lusterka wstecznego, którymi American Honda również odmówiła zajęcia się.

Pierwsza Honda w historii i ostatnia Honda w historii!!!

#19 ·
Kiedy czytałem instrukcję, pełny zakres poleceń głosowych działa tylko w EX-L; jednak polecenia telefoniczne głośnomówiące „powinny” działać z EX. Kupiliśmy EX około miesiąc temu i system Voice Tag w ogóle nie działa. Nie, nie mam iPhone'a ani Androida; ale połączenie samochodu/telefonu jest na tyle zaawansowane, że telefon automatycznie pobiera książkę telefoniczną do samochodu i umożliwia pełny zakres konfiguracji dla ustawiania numerów szybkiego wybierania i stosowania tagów głosowych. Po zakończeniu tego procesu oprogramowanie układowe w samochodzie powinno rozpoznać tag głosowy (taki jak „ZADZWOŃ DO ŻONY DO DOMU”), powiązać ten tag głosowy z numerem szybkiego wybierania i wykonać połączenie. Oprogramowanie układowe zawodzi za każdym razem
Właściwie możesz potrzebować nowego telefonu. Przy tak wielu telefonach na rynku oprogramowanie układowe może zrobić tylko tyle. Jeśli używasz starego telefonu z klapką, sam telefon może nie być w stanie komunikować się z innym odbiornikiem Bluetooth. Doświadczyłem tej frustracji w Hondzie Accord EX-L mojego ojca z 2015 roku. Sparował się idealnie. Pobrano numery telefonów i wszystko. Jeśli chodzi o polecenia głosowe, nie mógł tego zrobić, ani nie mógł odbierać połączeń głośnomówiących, ale mógł je wykonywać, co sprawiało, że wszystko było dla niego bezcelowe. Rozumiem, że jesteś sprzedawany pod pretekstem, że wszystko powinno działać od razu po wyjęciu z pudełka, ale przy tak dużej ilości oprogramowania trudno jest upewnić się, że wszystko faktycznie działa, dlatego nacisk kładzie się na andriod/ios, gdzie rynek się znajduje i będzie w przyszłości.

#18 ·
Nie jestem zaskoczony problemami z poleceniami głosowymi. Systemy informacyjno-rozrywkowe Hondy SĄ DO DUPY z dużej litery DO DUPY. System mojego Civica z '13 roku był zły. Mój system HR-V LX działa znacznie lepiej, ale wcale nie jest wolny od usterek.

Jestem zaskoczony brakiem wsparcia w sprawie zniekształceń przedniej szyby, jeśli jest tak źle, jak to przedstawiasz. Co na to twój dział serwisowy?

#23 ·
Zrezygnowałem z tagów głosowych z moim EX, zwłaszcza po tym, jak kilka razy same się usunęły. Mniej rozprasza mnie sięgnięcie po telefon i naciśnięcie numerów szybkiego wybierania, które mam na ekranie głównym.

#24 ·
Polecenia głosowe

Czy ktoś ma listę aktywnych poleceń głosowych dla modelu EX z 2018 roku? Czytałem w mojej instrukcji obsługi, że polecenia głosowe działają tylko w HR-V z pakietem nawigacyjnym, ale mój dealer twierdzi, że kilka poleceń działa również w modelu EX (głównie dla telefonu). Trudno jest uzyskać te informacje od Hondy.

#25 ·
#26 ·
Polecenia głosowe EX

Dziękuję za listę poleceń głosowych dla pakietu nawigacyjnego, ale już ją mam. Potrzebuję tylko listy poleceń głosowych, które będą działać w moim EX HR-V. Mam nadzieję, że ktoś już odkrył tę listę... Ja na pewno nie.

#27 ·
Dziękuję za listę poleceń głosowych dla pakietu nawigacji, ale już ją mam. Potrzebuję tylko listy poleceń głosowych, które będą działać w moim EX HR-V. Mam nadzieję, że ktoś już odkrył tę listę... Jestem pewien, że ja tego nie zrobiłem
Jeśli nie chcesz czytać instrukcji, możesz skonfigurować polecenia głosowe telefonu, siedząc w samochodzie - naciśnij raz przycisk start bez naciskania hamulca. Przejdź do ekranu głównego "Ustawienia" - przejdź do ikony telefonu. Następnie naciśnij dźwignię rozmowy telefonicznej po lewej stronie u dołu kierownicy - górną z trzech dźwigni i postępuj zgodnie z instrukcjami.
Nie odniosłem zbyt dużego sukcesu w używaniu poleceń głosowych i zwykle uciekam się do naciśnięcia jednego z moich ostatnich połączeń na ekranie dotykowym lub naciśnięcia numeru do kogoś z moich kontaktów. Nie dzwonię często w samochodzie.

#28 ·
Dziękuję…to było bardzo łatwe, kiedy włączyłem Bluetooth w moim telefonie z klapką. Jest 5 lub 6 poleceń, jeszcze ich wszystkich nie zbadałem, ale kilka wypróbowałem. Myślę, że mikrofon jest w pobliżu lampek do map (na suficie)...naprawdę eliminuje konieczność dotykania czegokolwiek

#29 ·
Dziękuję…to było bardzo łatwe, kiedy włączyłem Bluetooth w moim telefonie z klapką. Jest 5 lub 6 poleceń, jeszcze wszystkich nie zbadałem, ale kilka wypróbowałem. Myślę, że mikrofon jest w pobliżu lampek do map (na suficie)...naprawdę eliminuje konieczność dotykania czegokolwiek