Honda HR-V Forum banner
21 - 40 of 70 Posts
Och, wspaniale. Dorzućmy silnik 1.5 turbo, w sprawie którego toczył się pozew zbiorowy, który miał CR-V. Czemu nie dorzucić również automatycznej skrzyni biegów z Hondy Odyssey z 2002 roku?

Jedną rzeczą, którą należy wziąć pod uwagę, jest to, że japońskie Vezel są zupełnie innym samochodem niż to, co dostajemy na innych rynkach, w tym w USA. Pamiętasz te piękne diody LED, które były w zapowiedzi HRV? Nigdy nie trafiły do ​​USA ani Kanady. Pomyśl o japońskim Vezel jako o czymś, co moglibyśmy zobaczyć w Acura, gdyby kiedykolwiek zostało wydane. Dostaniemy coś okrojonego z nieco innym wykończeniem i mniejszą liczbą funkcji.

Jedną rzeczą, którą należy wziąć pod uwagę, jest to, że japońskie modele Vezel są zupełnie innym samochodem niż to, co dostajemy na innych rynkach, w tym w USA. Dostaniemy coś okrojonego z nieco innym wykończeniem i mniejszą liczbą funkcji.
Myślę, że największym problemem dla rynku NA, który otrzymuje wszystkie te fantazyjne funkcje i „udogodnienia”, jest tak niska cena sprzedaży, że ich montaż byłby nieopłacalny.

Cena podstawowa NA LX wynosi 15 280 USD. Cena podstawowa brytyjskiego odpowiednika wynosi 20 735 GBP lub 28 791 USD.

Cena podstawowa NA EX-L wynosi 26 020 USD. Brytyjski odpowiednik to 26 620 GBP lub 36 963 GBP.

Och, a UK 1.5Turbo Sport kosztuje 28 420 GBP lub 39 963 USD.

Mój 4-letni SE ze średnią specyfikacją kosztował 12 tys. funtów, czyli 16 600 dolarów. Dostajemy te udogodnienia, ale cholernie za nie płacimy! ;)

Dostajemy te przyjemności, ale cholernie za nie płacimy! ;)
Nie ma co się spierać @Hadleys Taxi. Ale wielu tutaj w USA chciałoby mieć taką opcję. U nas najwyższym modelem jest EX-L, co generalnie w samochodach Hondy oznacza skórzane fotele, elektryczne szyby i zamki drzwi, nieco lepsze koło i nawigację. Marka Acura to miejsce, gdzie dodawany jest silnik z turbodoładowaniem, składane lusterka i zderzaki w kolorze nadwozia. Czy rynek amerykański by za to zapłacił? Niektórzy tak. Dlatego Acura jest tutaj marką. Ale Honda coraz częściej zauważa, że ta marka nie ma takiego samego prestiżu jak Lexus dla Toyoty. Nie mogą po prostu wziąć tego samego samochodu, dodać kilka funkcji i zażądać 25% więcej. Muszą go uczynić wyjątkowym, aby skłonić rynek do zakupu. ILX jest tego doskonałym przykładem. Sprzedaje się słabo.

Nie sądzę, żeby Honda próbowała wprowadzić Acura w Wielkiej Brytanii. Nissan próbował wprowadzić Infiniti, ale po około 10 latach zakończyło się to fiaskiem. Ford ma nowatorskie podejście ze swoim 'zawiera wszystko, co można sobie wyobrazić' Vignale, które ma być samodzielną wersją wszystkich ich pojazdów (nie wiem, dlaczego wideo stwierdza, że to Vignale z 2018 roku, ponieważ tablica rejestracyjna pojazdów wyraźnie wskazuje, że jest to model z 2016 roku; 16/66 = 2016, 17/67 = 2017 et al);
Być może Honda powinna zrobić coś podobnego i sprzedawać wersję HR-V 'all singing, all dancing' w NA i nazwać ją Vezel! Mogliby nawet uruchomić kampanię reklamową w stylu: "Have you Be Vezelled your HR-V?". Z drugiej strony, może nie!

Europejskie i azjatyckie rynki zawsze wydają się mieć lepsze opcje. Mają tam również więcej konkurencji. Nawet Fordy, które tam sprzedają, są lepsze niż modele NA.

Nawet Fordy, które tam sprzedają, są lepsze niż modele NA.
Segment, w którym działa HR-V, jest jednym z najbardziej konkurencyjnych na rynku europejskim, a niektórzy producenci mają w ofercie więcej niż jeden model. Nawet jeśli MKIII HR-V to duży krok naprzód dla Hondy, czeka go trochę walki (kół??).

Dzięki za to. Oto podobny film z YouTube:
Oglądanie z włączonym tłumaczeniem na język angielski jest żmudne, ale poczujesz, co projektanci Hondy próbowali zrobić z tym projektem.

1. Nie jestem fanem grilla w kolorze nadwozia, ale reszta nowego HR-V wygląda świetnie - zakładając, że niewiele się zmieni, gdy trafi na rynek amerykański.

2. Zintegrowana osłona typu tonneau nad tylną przestrzenią ładunkową jest unikalna. Zastanawiam się, czy można ją wyjąć do przechowywania wyższych przedmiotów.

3. Środek tylnego siedzenia jest dziwnie podniesiony, co pogarsza komfort środkowego pasażera. Hmmm?

4. Zewnętrzne otwory wentylacyjne klimatyzacji z trójdrożnymi opcjami przepływu powietrza są również unikalne.

5. Brak informacji, czy rynek północnoamerykański otrzyma większy silnik (może 1,5 turbo).

Dzięki za to. Oto podobny film z YouTube:
Oglądanie z tłumaczeniem na język angielski jest żmudne, ale poczujesz, co projektanci Hondy próbowali zrobić z tym projektem.

1. Nie szaleję za grillem w kolorze nadwozia, ale reszta nowego HR-V wygląda świetnie - zakładając, że niewiele się zmieni, gdy trafi na rynek amerykański.

2. Zintegrowana osłona typu tonneau nad tylną przestrzenią ładunkową jest wyjątkowa. Zastanawiam się, czy można ją wyjąć do przechowywania wyższych przedmiotów.

3. Środek tylnego siedzenia jest dziwnie podniesiony, co pogarsza komfort środkowego pasażera. Hmmm?

4. Zewnętrzne otwory wentylacyjne klimatyzacji z trójdrożnymi opcjami przepływu powietrza są również wyjątkowe.

5. Ani słowa o tym, czy rynek północnoamerykański otrzyma większy silnik (może 1,5 turbo.)
1. Na początku mi się nie podobało, wolałem błyszczącą chromowaną alternatywę, ale teraz wracam do wersji w kolorze nadwozia.

2. Ten typ osłony jest bardzo popularny w małych samochodach i wszystkie są wyjmowane. Mam nadzieję, że tak samo będzie z MkIII, jednak mechanizm plastikowego ramienia, który opada, może stanowić problem.

3. Może to być połączenie materiału (skóra ekologiczna?) i prawdopodobnie faktu, że sekcja 60 nie została odpowiednio zabezpieczona, co daje takie wrażenie.

4. Myślę, że Honda zabezpiecza się tym systemem. Kilka lat temu opublikowano ankietę, z której wynikało, że rynek amerykański wolał, aby klimatyzacja DMUCHAŁA na pasażerów, podczas gdy w Japonii i Chinach woleli, aby klimatyzacja delikatnie się wydostawała. Ten system wydaje się oferować oba rozwiązania.

5. Niedawno wydany eHEV Jazz (Fit) wykorzystuje kombinację silnika 1.5 na wspomaganego przez mały silnik elektryczny. Hybryda CRV jest podobna, ale wykorzystuje silnik 2.0 na. Niesilnik eHEV CRV wykorzystuje silnik 1.5 Turbo. W Wielkiej Brytanii Honda nie oferowała HR-V z napędem na wszystkie koła, ponieważ nie chcieli, aby kradł sprzedaż CRV, więc uważam, że jest wysoce nieprawdopodobne, aby oferowali turbo w HR-V, skoro nie robią tego w niedawno zrewidowanym (2019) CRV. Civic Typer R wykorzystuje silnik 2.0 Turbo o mocy 320 KM.

Honda ogłosiła w 2019 roku, że cała jej główna gama samochodów w Europie będzie hybrydowa tylko do 2022 roku.

@jpmccormac

Właśnie obejrzałem kolejny post nowego HR-V i rzeczywiście wygląda na to, że środkowe siedzenie jest podniesione o spory margines w stosunku do najbardziej zewnętrznych siedzeń.

31512

Dziwna decyzja.

@jpmccormac

Właśnie spojrzałem na inny post nowego HR-V i rzeczywiście wygląda na to, że środkowe siedzenie jest podniesione o spory margines w stosunku do najbardziej zewnętrznych siedzeń.

View attachment 31512

Dziwna decyzja.
Ugh, ta przestrzeń ładunkowa wygląda tak ciasno! Wychodzę, następna generacja traci całą tę przestrzeń do przechowywania

Wysłane z mojego Pixel 5 za pomocą Tapatalk

Ugh, that cargo area looks so cramped! I'm out of the next Gen loses all that storage room

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Czekałbym, żeby zobaczyć to, że tak powiem, w tkaninie. Środkowe siedzenie jest nieco podniesione w obecnym HR-V, jednak wydaje się, że nie wpływa to na komfort pasażerów z tyłu.

Nie zamierzam wymieniać mojego pojazdu przez kilka lat, do tego czasu jedynymi pasażerami z tyłu, których zamierzam przewozić, będą moje dwa psy. A wszelkie skargi od nich i dostaną buta (bagażnik)....

Miałem przeczucie, że nowa generacja hrv będzie używać silnika 1.5 turbo, który od dawna jest w crv.

Ciekawy design na zdjęciach wycieku crv, które mają również dłuższą maskę, podobną do rav.

HR-V na rok 2022 ma nowego konkurenta - VW Taos - który będzie dostępny w czerwcu 2021 roku. Wygląda dobrze, IMO.

HR-V na rok 2022 ma nowego konkurenta - VW Taos - który będzie dostępny w czerwcu 2021 roku. Wygląda dobrze, IMO.
Zgadzam się, nowy Taos ma wnętrze, które wygląda bardzo ekskluzywnie w porównaniu do HRV (cóż, żeby być sprawiedliwym, co nie?). Bez wątpienia będzie kosztował więcej niż HRV, ponieważ został załadowany w pełni cyfrową deską rozdzielczą i wszystkimi tymi miękkimi materiałami, ale miło jest mieć więcej opcji w tym segmencie.

21 - 40 of 70 Posts