Oficjalne zdjęcia Hondy z Japonii.
Myślę, że największym problemem dla rynku NA, który otrzymuje wszystkie te fantazyjne funkcje i „udogodnienia”, jest tak niska cena sprzedaży, że ich montaż byłby nieopłacalny.Jedną rzeczą, którą należy wziąć pod uwagę, jest to, że japońskie modele Vezel są zupełnie innym samochodem niż to, co dostajemy na innych rynkach, w tym w USA. Dostaniemy coś okrojonego z nieco innym wykończeniem i mniejszą liczbą funkcji.
Nie ma co się spierać @Hadleys Taxi. Ale wielu tutaj w USA chciałoby mieć taką opcję. U nas najwyższym modelem jest EX-L, co generalnie w samochodach Hondy oznacza skórzane fotele, elektryczne szyby i zamki drzwi, nieco lepsze koło i nawigację. Marka Acura to miejsce, gdzie dodawany jest silnik z turbodoładowaniem, składane lusterka i zderzaki w kolorze nadwozia. Czy rynek amerykański by za to zapłacił? Niektórzy tak. Dlatego Acura jest tutaj marką. Ale Honda coraz częściej zauważa, że ta marka nie ma takiego samego prestiżu jak Lexus dla Toyoty. Nie mogą po prostu wziąć tego samego samochodu, dodać kilka funkcji i zażądać 25% więcej. Muszą go uczynić wyjątkowym, aby skłonić rynek do zakupu. ILX jest tego doskonałym przykładem. Sprzedaje się słabo.Dostajemy te przyjemności, ale cholernie za nie płacimy!![]()
Segment, w którym działa HR-V, jest jednym z najbardziej konkurencyjnych na rynku europejskim, a niektórzy producenci mają w ofercie więcej niż jeden model. Nawet jeśli MKIII HR-V to duży krok naprzód dla Hondy, czeka go trochę walki (kół??).Nawet Fordy, które tam sprzedają, są lepsze niż modele NA.
1. Na początku mi się nie podobało, wolałem błyszczącą chromowaną alternatywę, ale teraz wracam do wersji w kolorze nadwozia.Dzięki za to. Oto podobny film z YouTube:Oglądanie z tłumaczeniem na język angielski jest żmudne, ale poczujesz, co projektanci Hondy próbowali zrobić z tym projektem.
1. Nie szaleję za grillem w kolorze nadwozia, ale reszta nowego HR-V wygląda świetnie - zakładając, że niewiele się zmieni, gdy trafi na rynek amerykański.
2. Zintegrowana osłona typu tonneau nad tylną przestrzenią ładunkową jest wyjątkowa. Zastanawiam się, czy można ją wyjąć do przechowywania wyższych przedmiotów.
3. Środek tylnego siedzenia jest dziwnie podniesiony, co pogarsza komfort środkowego pasażera. Hmmm?
4. Zewnętrzne otwory wentylacyjne klimatyzacji z trójdrożnymi opcjami przepływu powietrza są również wyjątkowe.
5. Ani słowa o tym, czy rynek północnoamerykański otrzyma większy silnik (może 1,5 turbo.)
Ugh, ta przestrzeń ładunkowa wygląda tak ciasno! Wychodzę, następna generacja traci całą tę przestrzeń do przechowywania@jpmccormac
Właśnie spojrzałem na inny post nowego HR-V i rzeczywiście wygląda na to, że środkowe siedzenie jest podniesione o spory margines w stosunku do najbardziej zewnętrznych siedzeń.
View attachment 31512
Dziwna decyzja.
Czekałbym, żeby zobaczyć to, że tak powiem, w tkaninie. Środkowe siedzenie jest nieco podniesione w obecnym HR-V, jednak wydaje się, że nie wpływa to na komfort pasażerów z tyłu.Ugh, that cargo area looks so cramped! I'm out of the next Gen loses all that storage room
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Czytałem, że nowy model jest większy i dłuższy.Ugh, that cargo area looks so cramped! I'm out of the next Gen loses all that storage room
Wysłane z mojego Pixel 5 za pomocą Tapatalk
Zgadzam się, nowy Taos ma wnętrze, które wygląda bardzo ekskluzywnie w porównaniu do HRV (cóż, żeby być sprawiedliwym, co nie?). Bez wątpienia będzie kosztował więcej niż HRV, ponieważ został załadowany w pełni cyfrową deską rozdzielczą i wszystkimi tymi miękkimi materiałami, ale miło jest mieć więcej opcji w tym segmencie.HR-V na rok 2022 ma nowego konkurenta - VW Taos - który będzie dostępny w czerwcu 2021 roku. Wygląda dobrze, IMO.