Honda HR-V Forum banner
41 - 60 of 70 Posts
Zgadzam się, nowy Taos ma wnętrze, które wygląda bardzo ekskluzywnie w porównaniu do HRV (no cóż, żeby być sprawiedliwym, co nie?). Bez wątpienia będzie kosztował więcej niż HRV, biorąc pod uwagę sposób, w jaki został załadowany w pełni cyfrowym panelem i wszystkimi tymi miękkimi materiałami, ale miło jest mieć więcej opcji w tym segmencie.

HR-V na rok 2022 ma nowego konkurenta - VW Taos - który będzie dostępny w czerwcu 2021 roku. Wygląda dobrze, IMO.
Może Cię to zainteresować.

Taos nie jest sprzedawany w Europie Zachodniej, jednak jest produkowany w Rosji na rynek rosyjski (prawdopodobnie również na rynek wschodnioeuropejski).

To, co w Ameryce Północnej nazywa się Tiguan, w Wielkiej Brytanii nazywa się Tiguan Allspace, który zapewnia opcję 7 miejsc. Taos ma ten sam rozmiar co europejski Tiguan i chociaż VW twierdzi, że jest „Nowy na rok 22”, wydaje się, że ma wnętrze poprzedniej generacji i pewną technologię w porównaniu do zmodernizowanego brytyjskiego Tiguana:

VW nie ma bezpośredniego konkurenta dla HR-V w Wielkiej Brytanii, ponieważ Tiguan jest skierowany (i wyceniony!) jako konkurent Audi Q3 i CR-V, jednak dwie jego submarki tak.

Seat Ateca;

Skoda Karoq:

Oba te modele są oparte na Tiguanie, są tańsze o kilka £k (przed rabatami/brokerami), a od czasu „Dieselgate” VW nie jest już tak selektywny, jeśli chodzi o technologię i wyposażenie dostępne dla swoich „mniejszych” marek, jak to bywało.

W Wielkiej Brytanii VW sprzedaje mały hatchback o nazwie Polo, który jest konkurentem dla Hondy Jazz/Fit, porównaj wnętrze oraz dopasowanie i wykończenie tego samochodu z „nowym” Taosem. VW może twierdzić, że Taos w recenzji był „przedprodukcyjny”, ale deska rozdzielcza nadal będzie wykonana z tego samego plastiku Wheely Bin co mój HR-V!

To nie tylko VW, Mercedes traci 85% swojej wartości w ciągu pierwszych 6 lat - SL mojej mamy miał słynną awarię ABC tuż po wygaśnięciu gwarancji przy 40 tys. km - zawieszenie się zapadło, nie działały hamulce wspomagane i padło wspomaganie kierownicy - w zasadzie uziemiło ją na miejscu - wymiana tego przewodu hydraulicznego kosztowała 4 tys. zł.

To zostało opublikowane na mojej osi czasu Google. Jest też rzecz na FB od HUK o 1900 (GMT+1) dzisiaj, która może dostarczyć więcej informacji na temat europejskich specyfikacji i cen.

Pod względem stylizacji Type R Civic wygląda jak Lego uszkodzone przez ogień. Pod względem praktyczności jest po prostu za niski.

Próbowałem jednego (tylko SE) przed zdecydowaniem się na HR-V i po prostu nie mogłem wsiąść ani wysiąść bez konieczności położenia ręki na ziemi, aby pomóc przy wsiadaniu lub wysiadaniu. Chętnie przyznam, że jestem trochę Lard Arse (oczywiście nie w standardach LHD), ale Civic wydaje się być skierowany wyłącznie do demografii akrobatów o przeciętnym wzroście i podwójnych stawach.
Wymieniłem mojego Civica z 2018 roku, ponieważ zmęczyło mnie, że ludzie pytali mnie: "Potrzebujesz pomocy?", kiedy wysiadałem z samochodu.

Zauważyłem, że europejskie modele oferują więcej kolorów wnętrz. W USA - wszystko jest CZARNE. Mam dość wszystkiego czarnego.
Nienawidzę czarnych na czarnych elementów sterujących we wszystkich urządzeniach elektronicznych / mechanicznych. Szukam dodatkowych osłon na elementy sterujące, gdzie to możliwe.

Uruchomiono hybrydę Honda HR-V e:HEV 2022, USA czekają na zmodyfikowaną specyfikację

Obie wersje benzynowe i hybrydowe można kupić w wersji FWD lub AWD.
Aspekt[/TD>
[TD]Specyfikacja Hondy HR-V 2021[/TD>
[TD]Specyfikacja Hondy HR-V 2022 (oczekiwana)[/TD>
[TD]Różnica[/TD>
Długość[/TD>
[TD]4330 mm (170,5 cala)[/TD>
[TD]4450 mm (175,2 cala)[/TD>
[TD]+120 mm (+4,7 cala)[/TD>
Szerokość[/TD>
[TD]1770 mm (69,7 cala)[/TD>
[TD]1780 mm (70,1 cala)[/TD>
[TD]+10 mm (+0,5 cala)[/TD>
Wysokość[/TD>
[TD]1605 mm (63,2 cala)[/TD>
[TD]1600 mm (63,0 cala)[/TD>
[TD]-5 mm (-0,2 cala)[/TD>
Rozstaw osi[/TD>
[TD]2610 mm (102,8 cala)[/TD>
[TD]2630 mm (103,5 cala)[/TD>
[TD]+20 mm (+0,8 cala)[/TD>
Prześwit[/TD>
[TD]185 mm (7,3 cala)[/TD>
[TD]185 mm (7,3 cala)[/TD>
[TD]–[/TD>
[TD]
[TD]
[TD]
[TD]
[TD]
[TD]

Właściwie podoba mi się bardziej wygląd kombi, dłuższy i nie tak wysoki.
Biorąc pod uwagę, że CRV osiąga 40 mpg w mieście, założę się, że hybryda HR-V będzie jeszcze wyższa!

[/TD>

[TD][/TD>

[TD][/TD>

[TD][/TD>
[TD]

Biorąc pod uwagę, że CRV spala 40 mpg w mieście, założę się, że hybryda HR-V będzie miała jeszcze wyższy wynik!
Jak stwierdzono we wcześniejszym poście, Jazz(Fit) eHEV z tym samym silnikiem benzynowym 1.5 na osiągał około 60 mpg Imp (49,9 mpg US) w różnych testach drogowych.

Widziałem wideo ostatniej nocy i zgodnie z dołączonymi informacjami, dane WLTP dają około 67,2 - 75,4 mpg Imp (55,95 - 62,8 mpg US). Zbiornik paliwa został zmniejszony z 50 l (11 galonów Imp) do 40 l (8,8 galonów Imp). Moc silnika 1.5 na wynosi około 106 KM i około 131 KM w połączeniu z silnikami elektrycznymi. Silnik benzynowy 1.5 na dostępny w poprzedniej generacji w Wielkiej Brytanii ma około 128 KM z przyspieszeniem 0-62 mph w 10,2 sekundy.

Podano, że cena w jenach wynosi 3 118 500 jenów, co daje 23 432,12 funtów lub 28 751 dolarów, co odpowiadało cenie w Wielkiej Brytanii w poprzedniej generacji.

Szum drogi na filmie jest zbliżony do tego, co mam w moim HR-V z zimowymi oponami całorocznymi na autostradzie. Możesz obejrzeć to za pomocą lustra, aby zobaczyć, jak wyglądałaby jazda w Stanach........

Ten film to wersja AWD

Jak stwierdzono we wcześniejszym poście, Jazz(Fit) eHEV używający tego samego silnika benzynowego 1.5 na osiągał około 60 mpg Imp (49.9 mpg US) w różnych testach drogowych.

Widziałem wideo innej nocy i zgodnie z dołączonymi informacjami dane WLTP dają około 67,2 - 75,4 mpg Imp (55,95 - 62,8 mpg US).
Twoje liczby wyglądają idealnie.

To jest nowa trzecia generacja 2021 Honda HR-V [ZAKTUALIZOWANO]

W Jazz, ten system ma łączną moc wyjściową 125 KM z silnika 1,5 litra i silnika elektrycznego i zużywa 3,8 l/100 km. Możemy oczekiwać, że HR-V będzie miał bardzo podobne osiągi i nieco mniejszą wydajność, ponieważ jest większy i cięższy niż Jazz. Będzie również wersja benzynowa 1,5 litra, prawdopodobnie z tym samym 1,5 oferowanym w benzynowym Jazz - ten ostatni ma 121 KM i zapewnia 5,7 l/100 km.

3,8 l/100 km, to jak 74 mpg Imp
Mam nadzieję, że nie zrobią wersji północnoamerykańskiej dużo większej, byłoby wspaniale uzyskać taki przebieg!

Przepraszam, będziesz miał szczęście, jeśli uzyskasz połowę tego w rzeczywistym użytkowaniu - Civic 2022 ma silnik podstawowy 2.0L i tego się spodziewam - uzyskuje 36 mpg w połączeniu dla jakiejś wersji silnika, prawdopodobnie 1.5L turbo, którego jeszcze nie powiedzieli, załóżmy, że HRV uzyska 30 mpg.

Dach jest niższy, niestety tył bardziej, wygląda na to, że próbują wymusić konfigurację 2+2 rodzice i dzieci :( Lubiłem mieć 5 dorosłych - ale będziesz mógł zmieścić materac podwójny i będzie więcej prześwitu i znacznie lepsze wnętrze.

Człowieku, uwielbiamy ten wygląd! Szczęka mi opadła, kiedy na to spojrzałem w zeszłym tygodniu, ponieważ nasza umowa leasingowa z 2018 roku dobiega końca, a doradca powiedział, że coś przychodzi. Chcę na to poczekać, ale nikt nie wydaje się wiedzieć, kiedy będą dostępne!

41 - 60 of 70 Posts