Oficjalne zdjęcia Hondy z Japonii.
Zgadzam się, nowy Taos ma wnętrze, które wygląda bardzo ekskluzywnie w porównaniu do HRV (no cóż, żeby być sprawiedliwym, co nie?). Bez wątpienia będzie kosztował więcej niż HRV, biorąc pod uwagę sposób, w jaki został załadowany w pełni cyfrowym panelem i wszystkimi tymi miękkimi materiałami, ale miło jest mieć więcej opcji w tym segmencie.
Może Cię to zainteresować.HR-V na rok 2022 ma nowego konkurenta - VW Taos - który będzie dostępny w czerwcu 2021 roku. Wygląda dobrze, IMO.
Wymieniłem mojego Civica z 2018 roku, ponieważ zmęczyło mnie, że ludzie pytali mnie: "Potrzebujesz pomocy?", kiedy wysiadałem z samochodu.Pod względem stylizacji Type R Civic wygląda jak Lego uszkodzone przez ogień. Pod względem praktyczności jest po prostu za niski.
Próbowałem jednego (tylko SE) przed zdecydowaniem się na HR-V i po prostu nie mogłem wsiąść ani wysiąść bez konieczności położenia ręki na ziemi, aby pomóc przy wsiadaniu lub wysiadaniu. Chętnie przyznam, że jestem trochę Lard Arse (oczywiście nie w standardach LHD), ale Civic wydaje się być skierowany wyłącznie do demografii akrobatów o przeciętnym wzroście i podwójnych stawach.
Nienawidzę czarnych na czarnych elementów sterujących we wszystkich urządzeniach elektronicznych / mechanicznych. Szukam dodatkowych osłon na elementy sterujące, gdzie to możliwe.Zauważyłem, że europejskie modele oferują więcej kolorów wnętrz. W USA - wszystko jest CZARNE. Mam dość wszystkiego czarnego.
Aspekt[/TD> [TD]Specyfikacja Hondy HR-V 2021[/TD> [TD]Specyfikacja Hondy HR-V 2022 (oczekiwana)[/TD> [TD]Różnica[/TD> |
Długość[/TD> [TD]4330 mm (170,5 cala)[/TD> [TD]4450 mm (175,2 cala)[/TD> [TD]+120 mm (+4,7 cala)[/TD> |
Szerokość[/TD> [TD]1770 mm (69,7 cala)[/TD> [TD]1780 mm (70,1 cala)[/TD> [TD]+10 mm (+0,5 cala)[/TD> |
Wysokość[/TD> [TD]1605 mm (63,2 cala)[/TD> [TD]1600 mm (63,0 cala)[/TD> [TD]-5 mm (-0,2 cala)[/TD> |
Rozstaw osi[/TD> [TD]2610 mm (102,8 cala)[/TD> [TD]2630 mm (103,5 cala)[/TD> [TD]+20 mm (+0,8 cala)[/TD> |
Prześwit[/TD> [TD]185 mm (7,3 cala)[/TD> [TD]185 mm (7,3 cala)[/TD> [TD]–[/TD> |
Jak stwierdzono we wcześniejszym poście, Jazz(Fit) eHEV z tym samym silnikiem benzynowym 1.5 na osiągał około 60 mpg Imp (49,9 mpg US) w różnych testach drogowych.[TD]
[/TD>
[TD][/TD>
[TD][/TD>
[TD][/TD>
Biorąc pod uwagę, że CRV spala 40 mpg w mieście, założę się, że hybryda HR-V będzie miała jeszcze wyższy wynik!
Twoje liczby wyglądają idealnie.Jak stwierdzono we wcześniejszym poście, Jazz(Fit) eHEV używający tego samego silnika benzynowego 1.5 na osiągał około 60 mpg Imp (49.9 mpg US) w różnych testach drogowych.
Widziałem wideo innej nocy i zgodnie z dołączonymi informacjami dane WLTP dają około 67,2 - 75,4 mpg Imp (55,95 - 62,8 mpg US).
Mówię o HybrydziePrzepraszam, będziesz miał szczęście, jeśli dostaniesz połowę z tego.
Ta kamera cofania przy 4:12?Zajebisty kawałek, nie?