Alarm w moim hrv z 2016 roku wciąż losowo się włącza, mimo że nic go nie dotyka. Czy mogę jakoś wyłączyć alarm i mieć tylko zamykane drzwi?
Dobrym sposobem na sprawdzenie, czy to pilot/pilot sprawia problemy, jest włożenie ich do puszki po konserwie lub metalowego pojemnika z dala od samochodu.Mój HRV też tak robi. Nie wiem, czy to FOB, czy sam alarm, ale zwykle alarmuje bardzo wcześnie rano lub temperatura spada poniżej 50 stopni rano. Proszę o radę?
Moja córka ma HRV z 2016 roku. Alarm włącza się losowo i jeśli nie zostanie wykryty, rozładuje jej akumulator. Honda powiedziała, że jej alternator i akumulator są w porządku. Słyszy też klikanie, jakby jej samochód próbował odpalić, a kontrolki na desce rozdzielczej gasną, nawet jeśli alarm się nie włącza. Czy miała Pani problemy z deską rozdzielczą? Czy zna Pani może numer części? Samochód ma przejechane 59 tysięcy mil, a oni zrzucają winę na to, że ma 10 lat.Jest to znany problem z HRV. Jeśli go doświadczasz, zadzwoń do swojego dealera, powinien być na gwarancji. W zasadzie coś zostało nieprawidłowo zainstalowane podczas budowy pojazdu, co pozwala wodzie przedostać się do bagażnika i powoduje to również problem z zatrzaskiem (prawdopodobnie zatrzask będzie się zacinał przy próbie otwarcia bagażnika). Muszą wymienić silnik i zatrzask. Powodzenia.