Honda HR-V Forum banner
21 - 40 of 75 Posts
To jest straszne. Choć lubię Hondę, wszystkie te posty dotyczące kilku różnych modeli mających problemy sprawiają, że dwa razy się nad nimi zastanawiam. Ta fabryka w Celaya musi się wziąć w garść.
Na forum, do którego będą trafiać osoby mające problem ze swoim samochodem, usłyszysz o problemach. Ogromne rzesze właścicieli Hondy, którzy nie mieli ani jednego problemu, w dużej mierze nie będą na tym forum.

Jestem wyjątkiem i nie należę do MILCZĄCEJ i zadowolonej większości, ponieważ dołączyłem do HRVForum jako entuzjasta HRV. Mam 17 tys. na 2016 bez ani jednego problemu, a nawet irytującego hałasu.

Don

Na forum, do którego będą trafiać osoby mające problem ze swoim samochodem, usłyszysz o problemach. Ogromne masy właścicieli Hond, którzy w dużej mierze nie mieli ani jednego problemu, nie będą na tym forum.

Jestem wyjątkiem i nie należę do MILCZĄCEJ i zadowolonej większości, ponieważ dołączyłem do HRVForum jako entuzjasta HRV. Mam 17 tys. na 2016 roku bez ani jednego problemu, a nawet irytującego hałasu.

Don
Zajęło ci tylko 2 lata, żeby odpowiedzieć na mój post? Hehe

Cóż, mam swojego HR-V od prawie 3 lat i przejechałem nim 23 tys. mil. Jak dotąd nie miałem żadnych poważnych problemów, więc nadal jestem zadowolony z mojego zakupu.

Na forum, do którego będą trafiać osoby mające problem ze swoim samochodem, usłyszysz o problemach. Ogromne masy właścicieli Hondy, którzy w dużej mierze nie mieli ani jednego problemu, nie będą na tym forum.

Jestem wyjątkiem i nie należę do CICHEJ i zadowolonej większości, ponieważ dołączyłem do HRVForum jako entuzjasta HRV. Mam 17 tys. na 2016 bez ani jednego problemu, a nawet irytującego hałasu.

Don
Co on powiedział! Kocham mojego HRV.

Są tysiące i tysiące zadowolonych, entuzjastycznych właścicieli HRV. Nie piszą na tym forum, ale jeżdżą szczęśliwi każdego dnia. Możesz na to patrzeć jak na szklankę w większości pełną. Albo martwić się tym, czego brakuje.

Jestem pewien, że jest tu cały wątek poświęcony temu, co ludzie lubią w swoich HRV. Przeczytaj każdy post.

Ten sam problem z moim samochodem. ZAPOMNIAŁEM o korku wlewu paliwa, co wyjaśnia, dlaczego świeci się kontrolka silnika. Nie mam pojęcia o światłach postojowych. Hamulec postojowy włącza się i wyłącza, gdy potrzebuję. Poziom płynu hamulcowego nie był maksymalny, więc dodałem trochę więcej. Właśnie przekroczyłem przebieg 30 000 mil, więc martwię się, ile salon samochodowy zażąda za te kontrole świateł, mimo że wszystko działa dobrze. Hamulce są ważne, co jest jedynym powodem, dla którego pójdę to sprawdzić.

Mam swojego hrv od trzech lat. Dzisiaj zapaliło się czerwone światło postojowe migające, albo zaciągnięty/zwolniony hamulec postojowy, pomarańczowy znak P, pojawił się kolejny pomarańczowy znak. Poszedłem do serwisu Hondy, nawet nie spojrzeli na mój samochód, zamiast tego kazali mi wrócić za tydzień, ponieważ nie ma już wolnych terminów. Czuję się rozczarowany, ponieważ mogli poświęcić kilka minut na przyjrzenie się i sprawdzenie, przynajmniej mogliby mi powiedzieć, czy samochód jest bezpieczny w prowadzeniu.

Tak, to dość źle. Jeśli gwarancja wygasła, spróbuj w miejscu innym niż autoryzowany serwis. Kontrolka na desce rozdzielczej oznacza, że ​​istnieje kod, który każdy może sprawdzić, wiele miejsc może podać bezpłatne szacunki

Właśnie oddałem swój do warsztatu z tego samego powodu. 2016 HRV 6-biegowa manualna skrzynia biegów. Musiałem wymienić tylne klocki i tarcze hamulcowe, a tydzień później zaczęły migać światła i hamulec postojowy nie zwalniał. Musiałem go zostawić na około 20 minut. Zabrałem go do serwisu Hondy i powiedziano mi, że to dlatego, że prawy tylny elektroniczny zacisk hamulcowy się zacina. Poinformowano mnie, że przy wymianie hamulców i tarcz hamulcowych musi być w "trybie serwisowym", aby je wymienić. Co oznacza tylko dealer.

Um, wmsbtrfly...

Przy 30 tysiącach mil sam dodałeś płyn hamulcowy - napełniając zbiornik do maksimum?
Czy dobrze to przeczytałem?

Czy możesz podzielić się powodem, dla którego uznałeś to za rozsądną i poprawną decyzję i działanie?

Gdy klocki hamulcowe powoli się zużywają, zaciski wypełniają się dodatkowym płynem, aby to zrekompensować.
O ile poziom płynu znajduje się pomiędzy poziomem minimalnym i maksymalnym, powinno być dobrze, chyba że podejrzewasz wyciek.
Jedynym powodem, dla którego nie napełniłbym do maksymalnej linii zużytymi klockami, jest to, że gdy przejdziesz do wymiany klocków, musisz ścisnąć zaciski, zmuszając płyn z powrotem do zbiornika.
Jeśli napełniłeś zbiornik do maksimum, ryzykujesz przepełnienie po włożeniu nowych klocków.

Miałem te same problemy ze światłem. Właśnie wróciłem z serwisu, gdzie zresetowali kody i obwiniali wypadek, w którym uczestniczyłem prawie 2 lata temu. Powiedzieli, że to coś, co zrobił warsztat blacharski (nie warsztat dilera).

Zabrałem swój samochód z powrotem do dealera z tym samym problemem. Powiedzieli, że to problem z napięciem z akumulatora, który rzekomo rozładowywał się na parkingu. Usunęli kod z komputera, a następnie ponownie przetestowali, ale nie pojawiły się żadne kody błędów, więc wydawało się, że problem został rozwiązany. Teraz, dzień później, wszystkie te same światła ostrzegawcze, jak podano powyżej, znowu się zapaliły, a samochód jutro wraca do serwisu; nie posiadam go nawet od tygodnia. Posiadałem trzy wspaniałe Hondy w swoim czasie, ale nie mogłem być bardziej rozczarowany widocznym brakiem kontroli jakości.
Miałem ten problem w moim HRV. Migało czerwone światło hamulca i żółte światło hamulca postojowego oraz kontrolka ENG. Problem jest spowodowany niskim napięciem z akumulatora. Sprawdziłem swój i chociaż samochód uruchamiał się, napięcie było niskie. Kupiłem nowy akumulator, wszystkie światła są teraz wyłączone i działa dobrze.

Jestem miłośnikiem Hondy; jednak już ich nie kocham. Moje ostatnie 3 zakupy to były Hondy, więc właśnie kupiłem HRV i jestem bardzo rozczarowany. Kupiłem samochód 4 miesiące temu jako nowy i w pierwszym miesiącu psuje się klimatyzacja. Potem samochód zaczyna wydawać grzechotliwy dźwięk podczas przyspieszania i im więcej jeżdżę, tym głośniej się robi, a teraz czuję się tak, jakby gasł, gdy słychać ten dźwięk. Warsztat powiedział, że nie wie, co to jest, ale Honda jest tego świadoma i po prostu muszę czekać, aż znajdą rozwiązanie. Powiedziałem im, że nie czuję się bezpiecznie, prowadząc go, a oni powiedzieli, że nic nie mogą zrobić. W zeszłym tygodniu zapaliła się kontrolka silnika, a także migające światło postojowe i światło z literą P i wykrzyknikiem. Wszystkie światła świecą od ponad tygodnia. Przejechałem właśnie 4000 mil. Nowy pojazd nie powinien mieć tak wielu problemów. Skontaktowałem się z Hondą, a przedstawiciel serwisu powiedział, że się tym zajmie i oddzwoni. Kiedy zadzwoniłem ponownie i rozmawiałem z tym samym przedstawicielem, powiedział, że nic z tym nie może zrobić. Poprosiłem wtedy o rozmowę z przełożonym i powiedziano mi, że nie mogę, ponieważ są zbyt zajęci, aby rozmawiać z klientami. Przedstawiciel handlowy powiedział, że wyśle e-mail do swojego przełożonego, a następnie poinformuje mnie, co mówi przełożony. Zasugerował, żebym zabrał pojazd do innego salonu, który jest oddalony o ponad godzinę drogi. Wyjaśniłem, że pracuję i nie mogę jechać 2 godziny, żeby oddać samochód do przeglądu, a potem kolejne 2 godziny, żeby go odebrać. Ponownie wyraziłem swoje obawy i poprosiłem o rozmowę z przełożonym i znowu powiedziano mi, że nie i że nie mogę rozmawiać z nikim wyżej niż osoba z obsługi klienta. Nadal nic od nikogo nie słyszałem. W tym momencie jestem gotowy skontaktować się z prawnikiem. Nie mogę uwierzyć w brak obsługi, jaką otrzymuję, ani w problemy, jakie mam z zupełnie nowym samochodem.

Odłączyłbym ujemny kabel akumulatora na około 10 minut i zobaczył, czy to pomoże. Sprawdź również napięcie w spoczynku, a nie przy włączonym silniku. Niskie napięcie może powodować włączanie się alarmów.

Miałem ten problem w moim HRV. Migało czerwone światło hamulca i żółte światło hamulca postojowego i kontrolka silnika. Problem jest spowodowany niskim napięciem z akumulatora. Sprawdziłem swój i chociaż samochód odpalał, napięcie było niskie. Kupiłem nowy akumulator, wszystkie światła zgasły i wszystko działa dobrze.
Ja mam ten sam problem, jakieś aktualizacje, co zrobiłeś?

Wymień baterię

Mam ten sam problem, jakieś aktualizacje, co robisz?
Tak, wymień baterię. Wyczyszczenie kodu nie rozwiąże problemu. Problem polega na niskim napięciu akumulatora. Zostawiłem swój na ładowarce na noc i nadal miałem problem. Następnego dnia założyłem nową baterię, kod wyczyścił się automatycznie i problem zniknął.

Wymień baterię, jeśli masz migające czerwone światło hamowania, pomarańczowe światło hamowania i kontrolkę silnika.

Nowy tutaj, ale kupiłem 16 hrv w zeszłym listopadzie. 2 tygodnie po zakupie zapaliło się kilka kontrolek na desce rozdzielczej (hamulec, hamulec postojowy, skrzynia biegów), a także kontrolka biegów na desce rozdzielczej świeciła, pokazując wszystkie biegi. 2 wizyty w 2 różnych warsztatach i wyczyścili światła, mówiąc, że komputer stracił komunikację. Wymieniłem akumulator, myśląc, że to może być problem, ale kontrolki na desce rozdzielczej nadal się zapalały. Zabrałem go dzisiaj do 3 warsztatu i po dokładniejszym sprawdzeniu komputera powiedzieli, że nie mają pojęcia, co może powodować problem ze światłami na desce rozdzielczej... powiedzieli mi jednak, że skrzynia biegów się psuje. Mój hrv ma około 83 000 mil, a od zakupu dealer w pewnym stopniu współpracował ze mną w kwestii problemów, ponieważ gwarancja wygasła po zakupie i nie kupiłem przedłużonej gwarancji ?‍♀. W poniedziałek wracam do dealera, aby zobaczyć, jak możemy rozwiązać ten problem.

Miałem ten problem w moim HRV. Migało czerwone światło hamulca i żółte światło hamulca postojowego i kontrolka ENG. Problem jest spowodowany niskim napięciem z akumulatora. Sprawdziłem swój i chociaż samochód by odpalił, napięcie było niskie. Kupiłem nowy akumulator, wszystkie światła zgasły i działa dobrze.
Ja również mam ten sam problem co Ty. Spróbuję wymienić akumulator i zobaczyć jak będzie.

21 - 40 of 75 Posts