Honda HR-V Forum banner
21 - 40 of 53 Posts
dzień 14...wciąż czekam na ostatnią część.

Chciałbym, żeby ktoś mi wytłumaczył, jak część potrzebna do pojazdu z 2016 roku może być niedostępna.

Nie wiem, kiedy byłem tak sfrustrowany.
Półtygodniowe loty do Chin zostały z jakiegoś powodu odwołane?

To do bani, a co najgorsze, wątpię, żeby zrekompensowali czekanie. Ale możesz się założyć, że gdyby to był jakiś droższy pojazd w przedziale sześciocyfrowym, to coś byłoby już przemyślane.

Discussion starter · #23 ·
Powiedziałem już działowi serwisowemu, że spodziewam się zobaczyć, co najmniej, zestaw dywaników na każdą pogodę w samochodzie, jak tylko go odzyskam.

Dziś otrzymałem telefon od działu obsługi klienta Hondy po tym, jak skontaktowałem się z nimi w zeszłym tygodniu. Próbują znaleźć wykładzinę u innego dealera (mój dealer nie ma w magazynie HR-V).

Wkładki mają być w Centrum Dystrybucji Części 9 sierpnia i zostaną wysłane do 3 dealerów, którzy na nie czekają.

Uważam za dziwne, że 2 inne osoby również czekają na podsufitki.

O mój Boże!! Nie mogę uwierzyć, że minęło tyle dni bez twojego samochodu. To śmieszne. Dziękuję za zamieszczenie informacji o wycieku. Będę na to uważał, jeśli kiedykolwiek znów spadnie deszcz w Kalifornii. Mam EX.

OMG!! Nie mogę uwierzyć, że minęło tyle dni bez twojego samochodu. To śmieszne. Dziękuję za zamieszczenie informacji o wycieku. Będę na to uważał, jeśli kiedykolwiek znowu spadnie deszcz w Kalifornii. Mam EX.
Moja prognoza pozostaje: bez szyn, bez wycieków ... EX, bez wycieku.

Instrukcje instalacji szyn przez stronę trzecią pokazywały wiercenie przez dach w celu instalacji ... nie wiem, jak instalowane są OEM. Potrzebujemy instrukcji warsztatowej. (Mam kilka japońskich filmów, ale nie dotyczą one instalacji szyn).

W międzyczasie dealerzy powinni wyraźnie zidentyfikować źródło wycieku przed wymianą podsufitki. Czy zrobili to?

Już powiedziałem działowi serwisowemu, że oczekuję, że przynajmniej zestaw dywaników na każdą pogodę znajdzie się w samochodzie, gdy go odzyskam.

Dziś zadzwonił do mnie dział obsługi klienta Hondy po tym, jak skontaktowałem się z nimi w zeszłym tygodniu. Próbują znaleźć wykładzinę od innego dealera (mój dealer nie ma na stanie HR-V).

Wykładziny mają być w Centrum Dystrybucji Części 9 sierpnia i zostaną wysłane do 3 dealerów, którzy na nie czekają.

Uważam za dziwne, że 2 inne osoby również czekają na podsufitki.
Myślę, że mój samochód był w warsztacie równie długo. Mam go teraz, ale problem nadal występuje. Odebrałem go i miał rozładowany akumulator, więc nie wiem, czy to spowodowało jakieś zwarcie (drzwi kierowcy nie zamykają się pilotem, trzeba włożyć kluczyk, aby je zamknąć i zamykają się za każdym razem, gdy przekraczam prędkość 10 mil na godzinę, nie tylko raz, ale za każdym razem, gdy osiągam tę prędkość) lub czy po prostu wymienili wszystko, co mogli i nie zawracali sobie głowy sprawdzeniem, czy to rozwiązało problem (a nawet czy rozładowany akumulator jest jakoś z tym związany). To po prostu dodatkowy ból w tyłku, ponieważ dealer jest oddalony o około 40 minut w obszarze, do którego zwykle nie jeżdżę, więc oddanie go zajmuje ponad godzinę. A ich system telefoniczny jest do bani, więc bardzo trudno się z nimi skontaktować. W tym momencie po prostu wszystko dokumentuję, ponieważ czuję, że wchodzę na terytorium prawa o wadliwych produktach. Jasne, to nie skrzynia biegów, ale jeśli mam go sprzedać, jak mam wyjaśnić ten problem? W każdym razie jestem przygnębiony, ponieważ podoba mi się wszystko inne w tym samochodzie. Ale dostaję od nich wymówki, że nowe części nie nadchodzą itp.

Ale oddaję go znowu dzisiaj lub jutro.

Brak części w nowych pojazdach jest bardzo powszechny, ponieważ nie zgromadzono jeszcze zapasów części, ponieważ wszystkie istniejące części trafiają do fabryki. Nie żeby to sprawiało, że jesteś szczęśliwszy, ale wiedz, że jest to dość powszechne w przypadku nowego samochodu przez około pierwszy rok produkcji. Mój drugi samochód to Fiat i niektórzy ludzie czekali na części 4-6 miesięcy, nawet gdy samochód był na rynku przez pełne 2 lata. Wydaje się proste mieć części pod ręką, ale wydaje się to trudniejsze niż się wydaje.

Honda poradzi sobie po pierwszym roku, ale te pierwsze kilka miesięcy będą frustrujące dla ludzi, gdy będą potrzebować części specyficznej dla nowego pojazdu.

Discussion starter · #30 ·
AKTUALIZACJA: W KOŃCU, W KOŃCU, W KOŃCU odzyskałem dziś samochód po 4 tygodniach.

Zauważono kilka problemów, o których wszyscy powinniście wiedzieć. Na szczęście doradca serwisowy zrobił zdjęcia i pokazał je mi. Nawet jako kobieta, która nie wie prawie nic o mechanicznych aspektach samochodu, mogłam wyraźnie rozpoznać fuszerkę.

Przednia szyba NIE została prawidłowo zamontowana na linii montażowej. Maszyna, która umieszcza przednią szybę w otworze, ustawiła ją za wysoko. W pewnym momencie wydaje się, że podjęto próbę obniżenia jej do właściwej pozycji, ale najwyraźniej się to nie udało. Pozostała również plama uszczelniacza, która powodowała problemy. W kilku miejscach wzdłuż otworu było oczywiste, że przednia szyba nie została prawidłowo zamontowana.

W wcześniejszym poście wspomniałem, że były dwie inne osoby (w Oregonie i Teksasie), które również czekały na zamówione podsufitki, ale w tamtym czasie nie było wiadomo, czy te osoby miały wyciek wody, czy inny problem. Okazuje się, że RÓWNIEŻ miały wycieki wody bardzo podobne do moich, więc wydaje się, że również miały źle ustawione przednie szyby.

Technik serwisowy, że do Hondy wysłano raport z incydentu, aby w przypadku, gdy więcej właścicieli HR-V będzie miało ten problem, nastąpiło "serwisowe" wezwanie do serwisu.

Cieszę się, że ta męka się skończyła....mam nadzieję....

AKTUALIZACJA: W KOŃCU, W KOŃCU, W KOŃCU odzyskałem dziś samochód po 4 tygodniach.

Zauważono kilka problemów, o których wszyscy powinniście wiedzieć. Na szczęście doradca serwisowy zrobił zdjęcia i mi je pokazał. Nawet jako kobieta, która nie wie prawie nic o mechanicznych aspektach samochodu, mogłam wyraźnie rozpoznać fuszerkę.

Przednia szyba NIE została prawidłowo zamontowana na linii montażowej. Maszyna, która umieszcza przednią szybę w otworze, ustawiła ją za wysoko. W pewnym momencie wydaje się, że podjęto próbę obniżenia jej do właściwej pozycji, ale najwyraźniej się to nie udało. Pozostała również plama uszczelniacza, która powodowała problemy. W kilku miejscach wzdłuż otworu było oczywiste, że przednia szyba nie została prawidłowo zamontowana.

W poprzednim poście wspomniałem, że były dwie inne osoby (w Oregonie i Teksasie), które również czekały na zamówione podsufitki, ale w tamtym czasie nie wiadomo było, czy inne osoby miały wyciek wody, czy inny problem. Okazuje się, że RÓWNIEŻ miały wycieki wody bardzo podobne do moich, więc wydaje się, że również miały źle ustawione przednie szyby.

Technik serwisowy, że do Hondy wysłano raport z incydentu, aby w przypadku wystąpienia tego problemu u większej liczby właścicieli HR-V nastąpiło "serwisowe" wezwanie do serwisu.

Cieszę się, że ta męka się skończyła....mam nadzieję....
Dziękuję za wspaniałe informacje i poświęcenie czasu na podzielenie się nimi z nami.

Mam swojego HRV od nieco ponad roku. Niestety, w zeszłym miesiącu wjechał we mnie inny samochód. Kilka dni później mocno padało i zauważyłem plamę od wody na podsufitce tuż za tylnym siedzeniem po stronie kierowcy. Niestety, ubezpieczyciel twierdzi, że to problem z gwarancją dealera, a dealer nigdy wcześniej tego nie widział i mówi, żeby walczyć z ubezpieczycielem, ponieważ musi to być skutek wypadku. Czy ktoś jeszcze zauważył ten problem ostatnio w swoim HRV? Chcę tylko, żeby mój samochód został naprawiony i żeby ktoś wziął odpowiedzialność.

WIELKIE Nie!

Zbyt wiele problemów, myślę. Mój miał basen w podłodze pasażera, ponieważ jakiś facet lub dziewczyna w Ol' Mexico zapomniał włożyć krótki odcinek rury spustowej pod prawą stroną deski rozdzielczej.
Musiałem wyjąć siedzenia, konsolę, dywan, wysuszyć i skanibalizować rurę. Wydaje się w porządku, ale brak garażu oznacza, że muszę trzymać kciuki, chyba.

2016 HRV LX AWD.
Zauważyłem te plamy rdzy na podsufitce po stronie pasażera, tuż przed osłoną przeciwsłoneczną.
Jechałem przez ulewny deszcz około dwa miesiące temu.
Żadnych kałuż ani innych oznak wycieków, tylko ta plama.

Poprosiłem dealera, aby to odnotował i skontaktował się z Honda Canada.
Jeszcze brak informacji zwrotnej.

C

Attachments

dzień 14... wciąż czekam na dostawę ostatniej części.

Chciałbym, żeby ktoś mi wytłumaczył, jak część potrzebna do pojazdu z 2016 roku może być niedostępna.

Nie wiem, kiedy byłem tak sfrustrowany.
Przykro mi słyszeć o twojej frustracji związanej z oczekiwaniem na części. To do bani, że coś takiego psuje doświadczenie z nowym samochodem. Chciałem powiedzieć, że to dość powszechne, że części do nowych samochodów są niedostępne. Większość części jest przeznaczona na nową produkcję. Mój znajomy miał wypadek nowym Audi i uszkodzenia były poważne, ale możliwe do naprawienia. Jednak gdy części były niedostępne i nieznane/bardzo skomplikowane do naprawy, ubezpieczyciel zdecydował się zezłomować samochód i wystawić mu czek! Samochód był na rynku dopiero około 6 miesięcy.

Żadnego usprawiedliwienia dla Hondy po prawie 2 latach, ale nie jesteś sam.

Mam HRV z 2016 roku. Właśnie wróciłem po raz drugi z powodu tego samego wycieku wody. Podłoga po stronie kierowcy wypełnia się wodą po obfitym deszczu. Za pierwszym razem, gdy go przywiozłem, powiedzieli, że woda pochodzi z odpływu z szyberdachu, który schodzi w dół słupka. Ten odpływ powinien mieć na dole element w kształcie kolanka, który odprowadza wodę z samochodu. Dostali ten element, osuszyli samochód i odesłali go do mnie. Cóż, podczas następnego ulewnego deszczu znowu jestem pełen wody. Z powrotem u dealera. Wspomnę im o przedniej szybie. Martwię się o pleśń i rdzę.

Mam HRV EXL z 2016 roku i po obfitym deszczu po raz drugi jest w serwisie. Podłoga po stronie kierowcy wypełnia się wodą. Pod matami i podchodzi do góry. Za pierwszym razem powiedzieli, że brakowało dolnego kolanka, które znajduje się na końcu odpływu ze szyberdachu. Osuszyli kota i założyli element. Teraz po wczorajszym deszczu znowu jest w serwisie. Znowu zalany

Wyciek wody z HRV: strona kierowcy

Czy ktoś jeszcze ma problemy z wyciekiem wody podczas ulewnych deszczy?

Kilka tygodni temu na podłodze po stronie kierowcy zebrało się ponad cal wody po kilku ulewnych deszczach.

Dealer nasmarował prowadnicę szyby, ponieważ szyba nie zawsze się zamykała, gdy używałem przycisku "auto".

Samochód był zaparkowany pod górę w tym tygodniu podczas burzy i nie było wycieków, ale kiedy przestawiłem samochód na drugą stronę (w dół), woda ponownie się zebrała i nie była to silna burza.

Dealer ponownie się temu przyjrzy, ale jestem naprawdę zaniepokojony. Dywan zaczyna śmierdzieć, ale mogę mieć jakieś odwołanie na mocy kalifornijskiego prawa cytrynowego, jeśli nie rozwiążą tego problemu po wielu próbach.

U mnie również chodzi o przednie drzwi pasażera w moim HRV....jutro wraca do dealera, żeby to naprawić, a mam go dopiero od ośmiu tygodni. Najwyraźniej są problemy z brakującymi wtyczkami. Pierwszy prawdziwy problem z czterech Hond, które posiadałem i nie jestem z tego zadowolony.

21 - 40 of 53 Posts