Honda HR-V Forum banner

Demontaż dolnego panelu wykończeniowego tylnej klapy - Jak?

10K views 12 replies 6 participants last post by  T-Rex  
#1 ·
Czy ktoś wie, czy trzeba usunąć górną, lewą i prawą listwę, zanim będzie można usunąć dolną? Mam problem z grzechotaniem, który, jak sądzę, pochodzi zza dolnej listwy. Włożyłem za nią trochę pianki, która działa lekko wyciszająco, ale podejrzewam, że jeden z klipsów jest luźny lub uszkodzony, więc będę musiał się tam dostać, żeby to zbadać.

#2 ·
2016 HRV, prawda? Powinieneś dodać podpis z rokiem i poziomem wykończenia swojego HRV.

Mija trochę czasu, ale jeśli dobrze pamiętam, osłony zachodzą na siebie. Więc jest to górny element, elementy boczne, a następnie dolna sekcja.

Usunąłem to wszystko, aby ułatwić warsztatowi przyciemniania szyb przyciemnianie tylnej szyby.
Nasze HRV to podstawowy model HRV, który nie miał przyciemnianych tylnych szyb.

Osłony łatwo się odrywają. Powinieneś mieć pod ręką kilka różnych klipsów, zanim cokolwiek usuniesz z Hondy.

Ponadto zobaczysz, jak cienka i tandetna jest tylna klapa. Polecam spryskać trochę Rust Check lub Fluid Film wewnątrz tylnej klapy.
Aby tego dokonać, upewnij się również, że 2 gumowe korki/klapki spustowe na dole są wolne i czyste.
Już wspomniałem o spojlerze tylnej klapy w innym wątku.

#3 ·
2016 HRV, prawda? Powinieneś dodać podpis z rokiem i poziomem wykończenia swojego HRV.

Minęło trochę czasu, ale jeśli dobrze pamiętam, osłony zachodzą na siebie. Więc to górna część, boczne części, a następnie dolna sekcja.

Usunąłem to wszystko, aby ułatwić warsztatowi przyciemniania szyb przyciemnienie tylnej szyby.
Nasze HRV to podstawowy model HRV, który nie miał przyciemnianych tylnych szyb.

Osłony łatwo się odrywają. Powinieneś mieć pod ręką kilka różnych klipsów, zanim cokolwiek usuniesz z Hondy.

Ponadto zobaczysz, jak cienka i tandetna jest tylna klapa. Polecam spryskać trochę Rust Check lub Fluid Film wewnątrz tylnej klapy.
Aby tego uniknąć, upewnij się również, że 2 gumowe korki/klapki spustowe na dole są wolne i czyste.
Już wspomniałem o spojlerze tylnej klapy w innym wątku.
Dlaczego Rust Check?

#13 ·
Pomyślałem, że zamieszczę tutaj kilka zdjęć, ponieważ dziś rano zdjąłem wykończenie klapy bagażnika, ponieważ dołączyłem do ekipy przeciekających tylnych świateł wewnętrznych. Za pomocą narzędzi do wykończeń i odrobiny ostrożności schodzi to dość łatwo. Zacznij od górnego środkowego elementu. Stamtąd możesz pracować w dowolny sposób. Z małego portu dostępowego możesz sięgnąć do niektórych wtyczek za pomocą odpowiedniego narzędzia do wykończeń. Pomaga to zwolnić masywny dolny element główny. Na moich zdjęciach widać wszystkie małe wtyczki. Zwróć uwagę, aby nie złamać małych klipsów, tak jak ja zrobiłem to na górnym środkowym elemencie, to one blokują go do elementów bocznych. Ostatecznie nadal dobrze do siebie pasuje. zdjęcia: https://photos.app.goo.gl/BNsDPRieaT1LykTTA